De voordelen van badkamer speakers met WiFi

In uw zoektocht naar speakers voor in de badkamer komt u al snel uit bij ofwel Bluetooth speakers of WiFi speakers. In dit blog gaan we in op de voordelen van badkamer speakers met WiFi. Uiteraard bespreken we ook het alternatief; Bluetooth. Het grootste voordeel is misschien wel dat WiFi speakers multiroom muziek afspelen mogelijk maken. Zo neemt u de muziek net zo eenvoudig mee van de badkamer naar de keuken, maar ook van de slaapkamer tot buiten in de tuin. WiFi speakers maken het mogelijk om echt altijd en in elke ruimte naar muziek te luisteren. Dit kan dezelfde muziek zijn, maar het is ook mogelijk dat elke speaker zijn eigen aparte audiobron heeft.

WiFi badkamer speakers

WiFi speakers zitten opgenomen in hetzelfde (thuis)netwerk als de audiobron – uw telefoon, tablet of computer – en zijn daardoor altijd bereikbaar. Hierdoor maakt het in de praktijk niet meer uit waar uw audiobron zich in het huis bevindt. Zolang deze met uw netwerk verbonden is kan uw apparaat muziek over die WiFi speaker(s) afspelen. Dit is dan ook direct een groot voordeel om voor WiFi inbouw speakers in de badkamer te kiezen. De audiobron hoeft niet meer mee de badkamer in om te genieten van uw favoriete muziek. Zo wordt deze niet blootgesteld aan de hoge luchtvochtigheid in de badkamer, maar ook maken WiFi speakers het mogelijk om muziek vanaf een vaste audiobron af te spelen (mits deze via WiFi kan streamen).

Het andere grote voordeel van WiFi speakers is in de intro al kort uitgelicht. Ze maken het mogelijk om in meerdere kamers tegelijkertijd (multiroom) naar uw favoriete muziek te luisteren. Helemaal ideaal binnen een meerpersoonshuishouden, iedereen kan namelijk zijn of haar eigen apparaat koppelen aan de speaker waar ze bij in de buurt zijn. Zo kan er tegelijkertijd verschillende muziek afgespeeld worden in verschillende kamers, of dezelfde muziek in alle kamers.

Het voordeel van WiFi badkamer speakers is dat het waterdichte speakers zijn. Hierdoor is de locatie niet enkel beperkt tot de badkamer. De speakers kunnen ook in de keuken, onder de veranda of zelfs in de tuin geplaatst worden. AquaSound heeft zelfs speakers ontworpen speciaal voor in de sauna of stoomcabine. Zo geniet u echt overal van uw favoriete muziek of interessante podcast via het WiFi netwerk. AquaSound biedt enkel inbouwspeakers aan. Dit doen we bewust want ook daar zien we veel voordelen in. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan verder over de voordelen van WiFi inbouw speakers.

Het alternatief: Bluetooth speakers

WiFi heeft dan wel geen afstandsbeperkingen meer, nagenoeg geen ‘drops’ en is geschikt voor één of meer zones, toch is Bluetooth ook een goede optie. Het is een zeer interessante optie als u enkel een speaker voor in de badkamer zoekt. Helemaal als u het niet erg vindt om uw audiobron wél mee de badkamer in te nemen. Bluetooth speakers hebben binnenshuis namelijk een bereik van 7 tot 9 meter, buiten (in ‘open veld’) is dit 20 tot 22 meter. Op de grens van deze afstand kan er zich een kwaliteitsverlies voordoen of kunnen er drops worden ervaren. Muziek kan haperen of soms wegvallen.

Alle AquaSound badkamer speakers zijn in te bouwen met ofwel een WiFi versterker of een bluetooth versterker. Laat de keuze van een specifieke speaker dus niet afhangen van de manier waarop u uw audiobron wilt verbinden met de speaker. Hoewel de hierboven beschreven opties verschillen, zorgen beide opties voor een goede kwaliteit van muziek in de badkamer. Onderstaande afbeelding toont de verschillen van WiFi badkamer speakers en bluetooth badkamer speakers nog eens overzichtelijk.

voordelen wifi audio op bluetooth

Voordelen van AquaSound speakers

Wat alle AquaSound speakers met elkaar gemeen hebben is dat ze waterdicht zijn. Ze zijn te gebruiken in de vochtigste kamer in huis (de badkamer) maar zijn ook buiten te gebruiken en sommige modellen zelfs in de sauna. Zoals aangegeven zit er tussen de speakers zelf geen verschil, ze kunnen namelijk met een Bluetooth ontvanger of een WiFi-ontvanger geleverd worden. AquaSound richt zich voornamelijk op inbouwspeakers, deze kunnen eenvoudig in valse plafonds geplaatst worden. Of het nu buiten, in de keuken, woonkamer of badkamer is. Met AquaSound verwerkt u in elke kamer mooi geluid.

crossmenu