Wifi inbouw speakers: de voordelen

AquaSound heeft een breed aanbod inbouw speakers, geschikt voor zowel Wifi als Bluetooth. De gemene deler is dat al onze (waterdichte) speakers zijn in te bouwen. Niet direct omdat dit ze waterdicht maakt, wel omdat het veel mooier is weg te werken. Al onze speakers zijn zo ontworpen dat ze onder de zwaarste omstandigheden optimaal kunnen presteren. Of je ze in de badkamer, sauna, keuken of buiten in de tuin inbouwt. Dat ze waterdicht zijn betekent niet dat ze enkel op vochtige plekken te gebruiken zijn. Zo hangen ze net zo mooi in de woon- of slaapkamer of op kantoor. En daar komt direct het voordeel van onze inbouw Wifi speakers ten opzichte van de Bluetooth speakers, ze zijn namelijk multiroom te gebruiken. Ofwel met een andere audiobron of allemaal dezelfde. Zo luister je echt overal je favoriete muziek. In dit blog gaan we in op de voordelen van inbouw speakers en vergelijken we Wifi en Bluetooth met elkaar.

Inbouw speakers vs. Niet inbouw of opbouw

Het grote voordeel van inbouw speakers is dat de ruimte optimaal benut kan worden. Zeker als u valse plafonds of valse wanden heeft met wat loze ruimte. De meeste opbouw speakers moeten voor een ideaal geluid namelijk een afstand tot de muur behouden. Waardoor ze dus al snel in de weg komen te staan of het kan een opgave worden om de kabels op een mooie manier weg te werken. Met inbouw speakers wordt de ruimte maximaal benut. Zeker in het geval van kleinere ruimtes bieden inbouw speakers vaak ook een mooier geluid. Dit komt doordat losse speakers akoestische problemen kunnen geven doordat er ook geluidsgolven uit de achterkant van de speaker komen. Inbouwspeakers hebben dit nagenoeg niet doordat ze gebruik maken van een backbox om het overbrengen van vibraties naar het plafond of de wand te voorkomen.

Wifi inbouw speakers als alternatief voor o.a. Sonos

Aangezien bekende Wifi speaker merken zoals Sonos geen inbouw optie hebben, zijn de AquaSound Wifi inbouw speakers een mooi alternatief. De AquaSound speakers hebben dezelfde functionaliteiten als Sonos speakers, zijn er in zeven verschillende vormen en uitvoeringen en standaard leverbaar in de kleuren wit, zwart of mat chroom. Maar omdat inbouw speakers moeten passen bij de rest van het interieur kunnen ze op aanvraag geleverd worden in meer dan 200 RAL-kleuren. Zo geeft u uw inbouw speakers een unieke touch.

De (waterdichte) speakers van AquaSound hebben wisselende inbouwmaten om zo divers mogelijk ingezet te worden. Net hoeveel diepte u in de wand of het plafond heeft. De minimale inbouwdiepte is 35 mm, dit loopt met stappen op tot 79 mm. Alle AquaSound inbouwspeakers zijn te combineren met Wifi of Bluetooth ontvangers. Zo kiest u de speaker die bij u past in combinatie met de gewenste manier van streamen. Om u te helpen tot de juiste keuze te komen vergelijken we beide manieren.

Wifi speakers vs. Bluetooth speakers

Hoewel Bluetooth zich al jarenlang heeft bewezen als betrouwbare manier om geluid te streamen heeft Wifi zich als uitdager ontwikkeld. Dit neemt niet weg dat iedereen direct moet overstappen, of er enkel nog maar Wifi speakers gemaakt zouden moeten worden. Elke smartphone (en praktisch elk ander apparaat waarmee je muziek wilt streamen) heeft Bluetooth. Maar Bluetooth kent wel beperkingen, zo hebben Bluetooth speakers afstandsbeperkingen (ze hebben een bereik van ongeveer 7-9 meter). Op de grens van deze afstand kan er zich een kwaliteitsverlies voordoen of kunnen er drops worden ervaren. Muziek kan haperen of soms wegvallen. De muziekbron (in de meeste gevallen de telefoon) moet dus in de buurt blijven van de speaker. Hierdoor is het meestal niet mogelijk om meerdere speakers tegelijkertijd te koppelen of in meerdere kamers (multiroom) naar dezelfde muziek te luisteren.

Als u niet beperkt wilt worden dan zijn Wifi speakers de oplossing. Wifi speakers staan voor streamen zonder afstandsbeperkingen en zonder kwaliteitsverlies. De speaker zit op hetzelfde (thuis)netwerk als de telefoon en daardoor altijd bereikbaar zolang u op ditzelfde netwerk zit met de audiobron (bijvoorbeeld uw telefoon). Aangezien dit praktisch altijd het geval is kunt u de speakers ook altijd benaderen. Apple-gebruikers kunnen direct streamen middels Airplay. Vanuit Spotify Premium (iOS en Android) kunt u een Wifi speaker selecteren en direct streamen. Voor Android-gebruikers (maar ook voor iOS) heeft AquaSound een handige App, die overzichtelijk één of meerdere Wifi speakers in het scherm weergeeft. Selecteer en speel. Betrouwbaar, makkelijk en heel stabiel. Wifi heeft het allemaal. Zo kunt u multiroom streamen en kunnen meerdere mobiele telefoons tegelijkertijd de speakers bedienen. Wifi speakers zijn perfect op te nemen in uw huisnetwerk. Door het slimme besturingssysteem speelt u per kamer uw muziek over de Wifi inbouw speakers af.

Benieuwd naar het aanbod Wifi-inbouwspeakers van AquaSound? Bekijk de verschillende modellen, zoek een dealer in de buurt of koop ze direct in de AquaSound webshop.

crossmenu