Muziek in de badkamer? Dit zijn de opties!

Swingen onder de douche, lekker tandenpoetsen met uw favoriete nummer of heerlijk badderen met een ontspannend achtergrondmuziekje? Maar hoe krijgt u dit voor elkaar? Wat zijn de mogelijkheden voor muziek in de badkamer? In dit blog leggen we u precies uit wat er nodig is om te genieten van uw favoriete muziek in de badkamer. Het is makkelijker dan u denkt en eenvoudig zelf in te bouwen, maar een monteur draait zijn hand er ook niet voor om tijdens een verbouwing. Het begint bij de badkamer speakers, door de luchtvochtigheid in een badkamer zijn normale speakers namelijk niet te gebruiken. Daarom heeft AquaSound speciale vochtbestendige badkamer speakers ontwikkeld. Met elk type speaker uit ons assortiment kunt u zelf kiezen hoe u muziek afspeelt, ofwel via een eigen device of met onze zeer complete N-Joy badkamerradio.

Waterdichte badkamer speakers

De eerste stap is natuurlijk het aansluiten van de speakers in de badkamer. AquaSound heeft een breed assortiment waterdichte speakers die speciaal gemaakt zijn voor de badkamer. Ze kunnen tegen de hoge luchtvochtigheid en een deel van ons assortiment is zelfs hittebestendig zodat ze ook in een sauna of stoomcabine te gebruiken zijn. Het gehele assortiment is in te bouwen in het verlaagde plafond van de badkamer. Met uiteenlopende inbouwmaten van 35 mm tot 79 mm is er voor elk plafond een geschikte speaker te vinden.

Maar onze speakers verschillen op meer fronten van elkaar dan enkel de inbouwmaat. Kies bijvoorbeeld voor de Samba DT, één speaker die toch stereo geluid geeft. Echter ook het andere Samba model biedt een ongekend geluid. De Twist is onze populairste speaker, geroemd om zijn kleine formaat met grootse prestaties. De Jive Economy heeft met 35 mm de minste inbouwdiepte nodig, maar dat beperkt hem zeker niet in zijn geluid. Door de grotere conus zorgt deze speaker voor een diepere bas-weergave waardoor uw muziek de badkamer nog beter vult.

Standaard zijn de meeste badkamer speakers uit ons assortiment beschikbaar in wit, matzwart en mat chroom. Past deze kleur niet? Via Moods is het mogelijk om praktisch elke kleur die u wenst te kiezen. Al onze badkamer speakers kunnen op twee manieren zorgen voor muziek in de badkamer, ofwel als standalone speaker met uw smartdevice als audiobron of met onze N-Joy badkamerradio.

badkamer radio waterdicht

Badkamerradio N-Joy

De meest veelzijdige keuze voor muziek in de badkamer creëert u door te kiezen voor een N-Joy badkamerradio. Hiermee streamt u eenvoudig alle soorten muziek, van (internet) radiostations tot Spotify of uw eigen muziekselectie die op de 12GB controller gezet kan worden. De controller met het 5” touchscreen is geheel waterdicht en zelfs mee te nemen in bad of onder de douche. Zo wisselt u zelfs tijdens het badderen en douchen eenvoudig van nummer of radiostation.
De N-Joy controller is draadloos en wordt geleverd met een magnetische wandhouder welke tegelijkertijd dienstdoet als lader. Door deze wandhouder op een strategische plaats te hangen (niet in de douchecabine) bedient u de radio ook eenvoudig als u in de badkamer bezig bent. N-Joy badkamerradio heeft een speelduur van 100 minuten wanneer deze niet in de wandhouder zit. Zodra de controller in de wandhouder is geplaatst kunt u oneindig van muziek in de badkamer genieten.

bluetooth inbouw speakers

Muziek in de badkamer via telefoon

Is de badkamerradio te veel van het goede en speelt u liever muziek in de badkamer af via uw eigen smartphone of een ander device? Ook dat is mogelijk met de badkamer speakers van AquaSound. In dat geval is het gebruik van een versterker/ontvanger een vereiste. Deze maakt het mogelijk om uw eigen device te koppelen aan de speaker(s), deze koppeling kan via Bluetooth of Wifi. Het verschil in beide opties lichten we hieronder toe.

Keuze uit Bluetooth of Wifi

Als u enkel muziek gaat afspelen in de badkamer dan is Bluetooth vaak voldoende. Hoewel deze een afstandsbeperking heeft, met een bereik van ongeveer 7 tot 9 meter, is dit voor de meeste badkamers meer dan voldoende. Wilt u juist in meerdere kamers tegelijkertijd (multiroom) naar uw favoriete muziek luisteren dan is WiFi de oplossing. Deze zijn ideaal te integreren door het gehele huis en maken het mogelijk om meerdere speakers tegelijkertijd te koppelen. WiFi speakers zitten op hetzelfde (thuis)netwerk als de telefoon en zijn daardoor altijd bereikbaar zolang u op ditzelfde netwerk zit met de audiobron.

Nieuwsgierig geworden naar de badkamer speakers van AquaSound? Bekijk hier het complete assortiment.

crossmenu