Sauna audio? Kies voor AquaSound

Audio in de sauna zorgt voor de extra beleving. Of het nu gaat om de sauna of stoomcabine bij u thuis of in een wellness centrum. Luisteren naar een relaxte playlist, natuurgeluiden, zingende walvissen of een interessante podcast zorgt voor nóg meer ontspanning. Door de hoge temperaturen in Finse sauna’s of infraroodsauna’s is het van belang dat speakers en audiosystemen hier tegen bestand zijn. Maar ook de bestendigheid tegen vocht en water is belangrijk, zeker in stoomcabines. AquaSound heeft de ideale waterbestendige audio-oplossingen voor sauna’s, stoomcabines, zwembaden en wellness ruimtes. Privé én zakelijk. In dit blog gaan we verder in op de toepassing van onze waterdichte speakers voor audio in sauna’s, stoomcabines of zwembaden.

Audiosysteem voor sauna’s, zwembaden en stoomcabines

Een belangrijk punt met sauna audio is uiteraard de audiobron. De waterdichte radio van AquaSound is een interessante optie. Hoewel de waterdichte speakers uit het assortiment ook allemaal kunnen werken met uw smartphone of tablet als audiobron, kunnen deze apparaten de temperatuur en vochtigheid van de meeste sauna’s niet aan. De waterdichte N-Joy radio van AquaSound is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de badkamer en vochtige ruimtes. Met een IPX7 classificatie is de (radio)controller dompeldicht, hij kan zonder problemen een half uur lang onder water. De N-Joy controller is helaas niet bestand tegen de hoge temperaturen van een sauna. Plaats deze controller dan ook met de meegeleverde wandhouder buiten de sauna voor optimaal gebruik.

De waterdichte N-Joy radio staat in verbinding met de sauna speakers via Bluetooth. Met een bereik van 7 tot 9 meter heeft u een aardige range tussen de speakers en de controller. Op de grens van deze afstand kan er kwaliteitsverlies of drops worden ervaren. Dus hou rekening met waar u de controller en de wandhouder plaatst. De N-Joy radio is ook verbonden met het WiFi netwerk om zo de streams binnen te halen. Zo speelt u eenvoudig muziek af in de sauna, onder de douche of bij het zwembad.

Luidsprekers voor in de sauna

Zeker bij audio in de sauna is het belangrijk dat de speakers de temperatuur aankunnen. Helemaal doordat sauna speakers voornamelijk boven in de sauna gemonteerd worden, de warmste locatie in de sauna. Om deze reden heeft AquaSound een speciale luidspreker voor in de sauna cabine ontwikkeld; de Jazz Extreme. Een speaker die, zoals de naam doet vermoeden, extremen aankan. De Jazz Extreme blijft namelijk gewoon werken in temperaturen tussen de -25 en +100 graden Celsius. Met een waterdichtheidsclassificatie IPX6 zal géén waterindringing in deze speakers plaatsvinden. Dit is de ideale en vooral veilige speaker voor in een Finse sauna of infraroodsauna. De 70 Watt speaker zorgt voor een mooi geluid, welke met een inbouwdiepte van 60 mm en een breedte van 175 mm in praktisch elke cabine eenvoudig ingebouwd kan worden.

Luidsprekers voor in zwembaden of stoomcabines

Hoewel de Jazz Extreme uiteraard ook in zwembaden en stoomcabines werkt, is er ook een speaker in ons assortiment dat specifiek voor deze doeleinde is ontworpen. De Jive Eco is een goedkoper alternatief met net iets mindere specificaties. De Jive Eco kan net als de Jazz Extreme goed tegen stoom en vocht met dezelfde waterdichtheidsclassificatie IPX6. Het verschil tussen de speakers zit in de temperaturen. De Jive Eco kan tot 60 graden Celsius aan. Aangezien natte sauna’s en stoomcabines vaak rond de 50 graden blijven hangen is dit geen probleem voor de Jive Eco. Met een maximaal vermogen van 55 Watt en slechts een inbouwdiepte van 35 mm (buitendiameter is 155 mm) is dit een speaker die in praktisch elk zwembad of in elke stoomcabine zijn plek vindt.

Professionele sauna audio

Meer weten over de mogelijkheden van AquaSound audio in uw sauna? Onze oplossingen zijn geschikt voor zowel particulieren als zakelijke klanten. We bespreken graag de opties met u door voor het leveren van passen de audio in uw hotel, wellness ruimte, sportschool of sauna.

crossmenu