N-Joy Music Center inbouwen

Dank u wel voor de aankoop van dit AquaSound product. U heeft uw waterdichte (badkamer)radio ontvangen en staat klaar om alles in te bouwen. Hier vindt u stap voor stap uiteengezet hoe het N-Joy Music Center te installeren is. De inbouwinstructies offline inzien? Download dan de pdf met alle informatie.

Belangrijk

Wi-Fi: Dit systeem/deze controller maakt gebruik van uw Wi-Fi. Voor een goede werking van dit systeem is het van belang dat uw Wi-Fi-netwerk een goed tot zeer goed bereik heeft op de locatie waar u deze controller gaat stationeren.

Bluetooth: Dit systeem/deze controller maakt gebruik van Bluetooth. Voor een goede werking van dit systeem is het van belang dat afstand tussen controller en Bluetooth-ontvanger maximaal zo’n vijf meter bedraagt.

Check de onderdelen

Het N-Joy Music Center is een waterdicht audio systeem voor in de badkamer of keuken. Volg de kleur van het model dat u heeft aangeschaft om te zien welke onderdelen u in de verpakking vindt.

Wandhouder plaatsen

De Wandhouder is tevens de lader voor de N-Joy controller. De wandhouder dient op een strategische plek – t.o.v. de Bluetooth ontvanger – geplaatst te worden. Er zijn 3 manieren om de wandhouder van stroom te voorzien:

  1. Inbouw: Met meegeleverde Adapter en USB/Micro-USB kabel (300 cm):

Laat een 5/8” elektriciteitsbuis uitkomen op de plaats waar u de wandhouder wilt plaatsen. Door deze buis kunt u de USB-kabel voeren richting een stopcontact (achter het plafond of in een andere ruimte). De lengte van deze 5/8” buis mag niet langer zijn dan 250 cm. Steek de meegeleverde adapter in het stopcontact en sluit hier de USB kabel op aan. Sluit de Micro-USB aan op de achterzijde van de wandhouder*. Zorg ervoor dat de oppervlakte waar u de wandhouder wil plaatsen schoon, droog en vetvrij is. Verwijder de afdeklaag van de plakstrip op de achterkant van de wandhouder. Plaats* de wandhouder en druk deze 5 seconden stevig aan. De wandhouder is bevestigd en klaar voor gebruik.

*Controleer eerst of de wandhouder de controller van stroom voorziet alvorens de wandhouder op de muur te bevestigen. De wandhouder kan niet gemakkelijk verwijderd worden.

2. Opbouw: Met meegeleverde Adapter en USB/Micro-USB kabel (300 cm):

De USB-kabel blijft bij deze opbouw methode in het zicht. Sluit de Micro-USB aan op de achterzijde van de wandhouder*. Steek de meegeleverde adapter in het stopcontact en sluit hier de USB kabel op aan. Zorg ervoor dat de oppervlakte waar u de wandhouder wil plaatsen schoon, droog en vetvrij is. Verwijder de afdeklaag van de plakstrip op de achterkant van de wandhouder. Plaats* de wandhouder en druk deze 5 seconden stevig aan. De wandhouder is bevestigd en klaar voor gebruik.

*Controleer eerst of de wandhouder de controller van stroom voorziet alvorens de wandhouder op de muur te bevestigen. De wandhouder kan niet gemakkelijk verwijderd worden.

3. Met de optionele inbouwset (EMC-iSet):
U heeft hiervoor de optionele EMC-iSet nodig. Dit product mag alleen in zone 3 geïnstalleerd worden. Zie tekening hiernaast om de juiste locatie te bepalen.

Bouw de inbouwdoos in de muur zoals elke andere inbouwdoos voor elektrische apparaten. Trek de twee elektriciteitsdraden (230V) en laat deze 10 cm uit de inbouwdoos steken. Sluit de inbouwadapter aan en plaats deze in de inbouwdoos. Steek de Micro USB in de achterzijde van de wandhouder. Plaats* nu de wandhouder exact over de inbouwdoos heen. Zorg ervoor dat deze oppervlakte schoon, droog en vetvrij is. De 3M tape zorgt voor een permanente hechting en een waterdichte (IPX4) afsluiting. De wandhouder is bevestigd en klaar voor gebruik.

* Controleer eerst of de wandhouder de controller van stroom voorziet alvorens de wandhouder op de muur te bevestigen. De wandhouder kan niet gemakkelijk verwijderd worden.

Eindresultaat: Het eindresultaat is een wandhouder/lader die klaar is voor gebruik.

Gebruik controller

Enkele aanwijzingen voor het gebruik van de N-Joy controller.
· De N-Joy controller is enkel waterdicht (IPX7) wanneer de Micro USB en Micro-SD aansluitingen door het afsluitrubber bedekt worden.
· Het aan-/uitzetten van de controller gebeurt middels de Aan/Uit knop (A).
Houd de knop (A) 3 seconden ingedrukt. Na enkele seconde verschijnt het N-Joy logo.
Houd de knop (A) 3 seconden ingedrukt. De controller wordt nu uitgeschakeld.
Houd de knop (A) minimaal 10 ingedrukt. De controller wordt nu geforceerd uitgeschakeld.
· Volume knoppen V+ en V- (B) voor het instellen van het geluid.

· Indien u de controller vanaf de wandhouder wilt bedienen, doe dat dan volgens onderstaande manier.

Eerste keer instellen van de Controller

Welkomstscherm: Wanneer u de controller voor het eerst inschakelt wordt automatisch het welkomstscherm geladen dat u zal helpen om de controller gereed te maken voor gebruik. Kies uw taal.

Wi-Fi instellen: De eerste stap bij het instellen van uw controller is het instellen van de Wi-Fi verbinding, zodat de controller toegang heeft tot het internet en u daarmee in staat stelt om internet radio af te spelen en eventuele updates te downloaden. Scan naar beschikbare Wi-Fi netwerken, selecteer vervolgens uw Wi-Fi netwerk en voer het wachtwoord in. U kunt hier tevens testen of de internetverbinding succesvol is gemaakt.

Bluetooth instellen: De volgende stap is het via Bluetooth koppelen van de controller aan uw Ontvanger, Sound-Bar of Speakers. Controleer of het te koppelen apparaat aan staat en laat de controller scannen naar dit apparaat. Na het scannen klikt u op de ‘Pair’ knop naast het juiste apparaat, de Bluetooth naam kan verschillen afhankelijk van het systeem dat u heeft aangeschaft.

Activeren: De laatste stap bij het instellen van uw controller is het activeren van de controller. Dit doet u door de activatiecode (voorop deze gebruiksaanwijzing) in te geven, evenals uw eigen email adres. Dit adres zal alleen gebruikt worden om u op de hoogte te stellen van nieuwe software updates voor uw controller.

U komt nu in het hoofdscherm van de controller, via dit scherm kunt u de verschillende functies van het N-Joy Music Center gebruiken, het instellen is voltooid, veel luisterplezier!

Voor meer informatie over hoe u de verschillende functies, zoals internetradio en Spotify, gebruikt via het N-Joy audio systeem leest u hier. Loopt u onverhoopt tegen storingen of problemen aan? Lees in deze download op pagina 17 de probleemoplossingen. Of kijk binnen ons Service Center. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply