Waarom kiezen voor hotel audio van AquaSound?

AquaSound is trots op elk hotel dat besluit om de speciaal voor hotels ontworpen producten te gebruiken om de beleving van haar gasten te verbeteren. Maar op sommige projecten zijn we extra trots. Daarom dat we die uitlichten op ons blog. De eerste in deze reeks is Rosa Hotel in Oostende. Dit nieuwe hotel heeft de beleving centraal staan, en muziek speelt daar een belangrijke rol in. Zo zijn ze dan ook terecht gekomen bij AquaSound om elke hotelkamer te voorzien van Bluetooth audio. Maar dan wel zonder dat de kamers elkaar tot last kunnen zijn met hun muziek of film geluid. In dit blog geven we een inzicht waarom Rosa Hotel heeft gekozen voor hotel audio van AquaSound. In het blog vindt u citaten van Tomas Sergeant, verantwoordelijk voor de IT en Marketing bij Rosa Hotel.

De Rosa beleving

Bij Rosa gaat duurzaamheid en gastvrijheid hand in hand. Het is een plek waar zorg voor milieu en mentaal welzijn centraal staat. Dit is dan ook direct de oorsprong van de naam: Rooms with an Optimistic and Sustainable Attitude. Zo is er bewust gekozen voor milieuvriendelijke oplossingen en energie-efficiënte systemen. Dit staat de beleving niet in de weg, naast unieke manieren om de voetafdruk te verlagen staat de totaalbeleving van de gasten centraal. En juist daarom kwam Rosa bij AquaSound terecht “ Dat gaat van een 4K televisie met ingebouwde chromecast, tot een speciale retro telefoon en natuurlijk de bluetooth opbouw speakers van AquaSound.” Alle 62 kamers in dit unieke hotel zijn voorzien van een bluetooth versterker met opbouw speakers “ We hebben bewust gekozen voor de opbouw speakers want deze is wat stoer en past perfect in het ruwe, maar stijlvolle interieur.

Bluetooth speakers voor extra hotelbeleving

Een hotel draait om beleving en daar speelt muziek een belangrijke rol in. De draagbare speakers die we in andere hotels hebben geprobeerd, verdwijnen af en toe. Dus een vaste installatie is een betere optie.” Naast dat de draagbare speakers verdwijnen kwam er nog een duidelijke beperking naar voren in de andere hotels “Een draadloze bluetooth speaker van bijvoorbeeld Marshall kan je niet limiteren en dan is er snel geluidsoverlast. Het is uiteraard belangrijk dat er geen geluidsoverlast is voor de buren.” Om deze reden zijn de AquaSound hotel speakers gelimiteerd tot 50%. Daarnaast is er bewust gekozen voor de 10 watt speakers “Daar zit niet te veel bas in.
De speakers zijn direct aangesloten op de 4K televisies zodat ook deze beleving beter tot zijn recht komt, zonder dat de buren overlast kunnen ervaren.

De installatie van AquaSound speakers in het hotel

Uiteraard zijn we benieuwd naar hoe de installatie van de AquaSound speakers in Rosa Hotel is verlopen. Over de installatie is Tomas kort maar krachtig “ Eenvoudig en volgens verwachtingen. Er komt wel heel wat bij kijken: elektriciteitsaansluiting voor de versterker, speakerkabels naar twee punten en in ons geval: ook nog een dubbele cinch aansluiting ter hoogte van de TV. Mits het geluid van de TV ook speelt door de speakers.

Na de eerste installatie is het max volume van de speakers goed getest. Dankzij deze test is het limiet van de speakers vastgesteld op maximaal 50% van het vermogen. Zo weet Rosa Hotel zeker dat de gasten geen overlast ondervinden van elkaar.

In totaal zijn alle 62 kamers voorzien van twee Bluetooth opbouw speakers. Rosa Hotel ziet de speakers vooral als onderdeel van de beleving en benoemt het zodanig niet op de website “ Het is een leuk extraatje die gasten op het moment zelf ontdekken. Mogelijk voegen we dat in de toekomst wel toe aan de omschrijving.

Waarom heeft Rosa Hotel gekozen voor AquaSound?

Benieuwd naar wat u kunt verwachten tijdens het aankoopproces van audio voor uw eigen hotel? We vroegen waarom Rosa Hotel heeft gekozen voor AquaSound. Tomas: “ Ik had heel wat vragen en die zijn correct beantwoord. Ook de persoonlijke aanpak is een doorslag. Ik kreeg onmiddellijk antwoord op mijn vragen en er werden testapparaten opgestuurd.”

AquaSound staat voor service, zowel voor consumenten als zakelijke relaties. We zijn dan ook blij dat dit bij Rosa Hotel ook zo ervaren is. “AquaSound biedt goed materiaal aan en voor een correcte prijs. De autoselectie tussen de input van bluetooth en line in was ook één van de redenen waarom we in de AquaSound oplossing geloven .” Met deze autoselectie schakelt de versterker eenvoudig tussen of een gekoppeld Bluetooth apparaat van de gast, en de via kabel aangesloten 4K televisie. Zo heeft de gast geen gedoe met apparaten koppelen en selecteren. Daarnaast was Rosa Hotel specifiek op zoek naar een kleine versterker “De versterker mocht ook niet zichtbaar zijn en dat is ook goed geluk.”

Ook de persoonlijke aanpak was een doorslaggevende factor. AquaSound heeft onze vragen goed opgevolgd en niet geheel onbelangrijk tijdig opgeleverd.”

Bent u na het lezen van dit blog geïnteresseerd in onze audio-oplossingen voor hotels? Neem vrijblijvend contact op via dit formulier en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

crossmenu