Plafond speakers inbouwen badkamer

Er zijn verschillende manieren om uw badkamer te vullen met muziek. Steeds meer telefoons zijn tot op zekere hoogte waterdicht en dus mee te nemen in de badkamer. Maar het geluid uit telefoonspeakers komt in een badkamer bijna nooit tot zijn recht. Zeker niet als u maximaal wilt genieten van uw favoriete muziek. Uw telefoon koppelen met een inbouw badkamer speaker met Bluetooth of Wifi is volgens ons dan ook dé oplossing. Dit is, als uw telefoon mee de badkamer in kan, de goedkoopste manier om ultiem te genieten van muziek in de badkamer zonder te hoeven investeren in een badkamerradio. In dit blog gaan we in op de voordelen van inbouw ofwel plafond speakers voor de badkamer. Bespreken we het verschil tussen Bluetooth en Wifi inbouwspeakers en helpen we u de juiste keuze uit ons assortiment te maken.

Het voordeel van inbouw/plafond speakers

Zoals u mogelijk al gemerkt heeft werkt uw telefoonspeaker vaak niet optimaal in de badkamer. Het geluid is flets en meestal niet te horen als u eenmaal onder de douche staat. Dat kan beter, veel beter zelfs. Met inbouw of plafond speakers wordt de beschikbare ruimte die in de meeste badkamers standaard aanwezig is, achter valse plafonds of wanden, optimaal gebruikt. U creëert zo bijvoorbeeld zelf een douchecabine met radio. Daarnaast is het ook nog eens supermakkelijk om de kabels weg te werken. Zeker in het geval van kleinere ruimtes bieden inbouw speakers vaak ook een mooier geluid. Genoeg voordelen dus om voor plafond speakers in de badkamer te gaan. Helemaal als u gezien heeft hoe eenvoudig het is om onze badkamer speakers in te bouwen zijn (onderaan dit blog).

Bluetooth of Wifi badkamer speakers

Eerst is het belangrijk om een keuze te maken tussen de manier waarop u een connectie wilt maken met de inbouw speakers in uw badkamer. Alle AquaSound speakers kunnen namelijk met een Bluetooth-ontvanger of een Wifi-ontvanger geleverd worden. Het verschil zit in de manier waarop u de inbouw speakers wilt gebruiken, met welk apparaat, waar deze zich in het huis bevindt en of u meerdere speakers in het huis wilt inbouwen (multiroom) of dat het enkel bij de badkamer blijft (singleroom).

Bluetooth heeft bijvoorbeeld een afstandsbeperking van ongeveer 7-9 meter. Ligt de audiobron op deze grens dan kan er een kwaliteitsverlies worden ervaren. Gaat de audiobron mee de badkamer in dan is dit meestal geen probleem. Maar wilt u de radio uit de woonkamer gebruiken of een andere vaste audiobron dan is dit mogelijk een beperking. Wifi speakers kennen deze beperking niet. De ontvanger van deze inbouw speaker zit namelijk op hetzelfde Wifi netwerk als de audiobron. Aangezien deze (meestal) door het hele huis te ontvangen is kan er met dit type speaker worden gestreamd zonder afstandsbeperkingen en zonder kwaliteitsverlies.

Door de afstandsbeperking van Bluetooth inbouw speakers kunnen deze niet multiroom ingezet worden. Er kan niet tegelijkertijd muziek op meerdere (niet aan dezelfde ontvanger gekoppelde) speakers afgespeeld worden. Aangezien Wifi speakers allemaal op hetzelfde netwerk zitten kan dit type speakers dat wel. Apple-gebruikers kunnen direct streamen middels Airplay. Vanuit Spotify Premium (iOS en Android) kunt u een Wifi speaker selecteren en direct streamen. Voor Android-gebruikers (maar ook voor iOS) heeft AquaSound een handige App, die overzichtelijk één of meerdere Wifi speakers in het scherm weergeeft. Selecteer en speel. Betrouwbaar, makkelijk en heel stabiel. Ook kunnen meerdere mobiele telefoons tegelijkertijd de speakers bedienen. Wifi speakers zijn perfect op te nemen in uw huisnetwerk. Door het slimme besturingssysteem speelt u per kamer uw muziek over de Wifi inbouw speakers af.

Kies de ideale AquaSound speaker

Alle AquaSound badkamer speakers kunnen zowel worden aangesloten op een Bluetooth- of Wifi-ontvanger. U kiest dus zelf of u een Wifi of Bluetooth inbouw speaker wilt. Momenteel hebben we zeven verschillende speakers in ons assortiment. Ze verschillen van vorm, inbouwmaat en vermogen. Alle uitvoeringen zijn standaard leverbaar in de kleuren wit, zwart of mat chroom. Maar de speaker grill kan op aanvraag ook worden geleverd in meer dan 200 RAL-kleuren voor een nog betere match met uw badkamer interieur.

Onze inbouw badkamer speakers hebben wisselende inbouwmaten om zo divers mogelijk ingezet te worden. Net hoeveel diepte u in de wand of het plafond heeft. De minimale inbouwdiepte is 35 mm, dit loopt met stappen op tot 79 mm. Daarnaast kan er gekozen worden uit vierkante of ronde modellen. Het vermogen van de speakers loopt uiteen van 45 Watt tot 80 Watt. Daarnaast hebben sommige speakers unieke eigenschappen. Zo geeft de Samba DT bijvoorbeeld toch een stereo geluid uit één speaker en kan de Jazz Extreme temperaturen aan van -25 tot +100. Vergelijk de speakers dus vooral op basis van uw gewenste gebruik en locatie.

Zo eenvoudig is het inbouwen van AquaSound speakers

Het inbouwen van de badkamer speakers begint natuurlijk bij het bepalen van de plaats. Zorg dat deze toegankelijk is voor de speaker snoeren vanaf de plaats waar de Bluetooth- of Wifi-ontvanger wordt geplaatst (deze heeft stroom nodig).

Snij of zaag een gat in het verlaagde plafond afhankelijk van het gekozen formaat speaker. Laat de speakersnoeren vast uit het gat hangen.

Om de ontvanger optimaal te laten functioneren is het van belang deze zo strategisch mogelijk te stationeren (t.o.v. uw audiobron). De ideale locatie is die plaats die op maximaal 5 meter (zonder muren) van het apparaat verwijdert is. Bijvoorbeeld het verlaagde plafond, onder het bad of in een badkamerkastje. Uiteraard is het belangrijk dat de speakersnoeren deze locatie (eenvoudig) kunnen bereiken.

Wij raden het af om de ontvanger achter aluminium, een spiegel of naast, in, op, onder of in de buurt van metalen voorwerpen te plaatsen. Mocht dit niet anders kunnen dan is het slim om de extension-kit te gebruiken.

crossmenu