Muziek afspelen via het N-Joy Music Center

U heeft uw N-Joy Music Center ingebouwd en staat klaar om muziek af te spelen. Dit kan op verschillende manieren. In dit blog vertellen we u meer over welke opties u kunt gebruiken binnen deze waterdichte radio. De opties zijn; internetradio, afspelen van eigen muziek, afspelen via Spotify of via een extern apparaat.

Luisteren naar radio over het internet

Hoofdscherm Radio: In het radio scherm kunt u zenders selecteren om te laten afspelen door het N-Joy Music Center. Als u een zender wil toevoegen of wijzigen tikt u op de knop of houdt u de knop voor deze zender ingedrukt.
Radiostation toevoegen:  Kies vervolgens het land waarvan u een radiostation wil toevoegen uit de lijst. De landinstelling wordt automatisch onthouden voor toevoegen van volgende radio stations. U kunt dit aanpassen door een bestaande radiozender te wijzigen.
Radiostation selecteren: U krijgt nu een lijst te zien met de beschikbare internet radiostations van dit land, selecteer het radiostation dat u wil toevoegen. Staat het radiostation niet in de lijst, kies dan ‘zoeken’ om het gewenste station via de zoekfunctie toe te voegen.
Radio spelen: Het radiostation is toegevoegd aan het radio scherm en kan vanuit hier afgespeeld worden. Als u terugkeert naar het hoofdscherm terwijl de radio speelt wordt dit via een zwart vierkant symbool aangegeven op de Radio knop, hiermee kunt u het afspelen ook eenvoudig stopzetten.

Afspelen van uw eigen muziek

Hoofdscherm Mijn Muziek: Wanneer u het ‘My Music’ scherm opent ziet u 3 knoppen. Bij het kiezen van de ‘Quick start’ knop zal automatisch uw laatst gekozen muziek afgespeeld worden. U kunt in dit scherm de muziek pauzeren, het volgende of vorige nummer afspelen. Kies ‘Song’ als u een liedje uit een lijst wilt selecteren. Kies ‘Artiest’ om een artiest uit de lijst te selecteren. Als u terugkeert naar het hoofdscherm terwijl uw muziek speelt wordt dit via een zwart vierkant symbool aangegeven op de ‘My Music’-knop, hiermee kunt u het afspelen ook eenvoudig stopzetten.
Artiestsortering: Het ‘Artiest’-scherm in de muziekbibliotheek sorteert uw muziek per artiest, door een artiest te selecteren krijgt u al uw nummers van deze artiest te zien en kunt u kiezen bij welk nummer u het afspelen wil beginnen. Kiest u een nummer, dan wordt automatisch de Quick player gestart en het nummer wordt afgespeeld.
Nummersortering: In het ‘nummer’-scherm van de muziekbibliotheek worden alle nummers die u op de controller heeft staan weergegeven, u kunt hier een nummer selecteren om af te spelen, na dit nummer wordt het volgende nummer in de lijst afgespeeld. Kiest u een nummer, dan wordt automatisch de Quick player gestart en het nummer wordt afgespeeld.
Quick-player: In het Quick-start scherm wordt het geselecteerde nummer afgespeeld. Hier kunt u ook wisselen tussen ‘Alle’ – ‘Artiest’ – ‘Album’ om snel selectie te spelen. Druk op de shuffle knop om de nummers in willekeurige volgorde af te spelen.

Spotify op de N-Joy controller

Om van Spotify te genieten met de controller, dient u te beschikken over een ‘Spotify Premium’ account. Heeft u geen ‘Spotify Premium’ account, ga dan eerst naar de Spotify website en upgrade uw ‘Spotify free’ account naar een ‘Spotify Premium’ account.
Hoofdscherm Spotify:  Wanneer u het ‘Spotify’ scherm opent ziet u 3 knoppen. · Afspeellijsten: Dit zijn uw persoonlijke afspeellijsten die u op uw mobiele telefoon of computer heeft aangemaakt. · Categorieën: Dit zijn muziek categorieën waar de gebruiker uit kan kiezen. · Zoeken: Hier kan op gezocht worden op nummer, album of artiest.
Huidig nummer: Als er een nummer speelt ziet u onder de knop ‘Huidig’ welk nummer er geselecteerd is voor afspelen. Hier kunt u ook het volgende, dan wel vorige nummer selecteren. Noot: Bovenstaande schermen zullen pas beschikbaar zijn, indien u uw gebruikersnaam en wachtwoord van uw ‘Spotify Premium’ account juist heeft ingevuld in het Instellingen Spotify scherm.

Spotify instellen op de N-Joy controller

1: Ga naar het menu instellingen en kies knop ‘Spotify’. 2: Het Spotify inloggen scherm verschijnt. Druk nu de knop ‘Inloggen’. 3: Het Spotify scherm verschijnt. Kies hier ‘Log in to Spotify’. 4: Geef uw Spotify gebruikersnaam en uw wachtwoord in en druk inloggen.

Externe Bluetooth verbindingen toestaan

Bluetooth scherm: Via de ‘Bluetooth’ knop* op het hoofdscherm kunt u externe apparaten de mogelijkheid geven te koppelen met het N-Joy Music systeem, dit zal het spelen van muziek via de controller stopzetten. Zolang u in het (hiernaast) getoonde scherm blijft is het mogelijk externe apparaten te koppelen via Bluetooth, op de volgende pagina’s vind u hiervoor instructies voor veel gebruikte apparaten. * Deze knop is standaard uitgeschakeld en kan via Instellingen  Bluetooth ingeschakeld worden.
Apparaten ontkoppelen: Voor het goed functioneren van het N-Joy Music Center is het belangrijk dat externe Bluetooth apparaten ontkoppelt zijn voordat u het Bluetooth scherm verlaat. Om u hieraan te herinneren zal een waarschuwing worden getoond (zie afbeelding) wanneer u het Bluetooth scherm verlaat. Na het verlaten van het Bluetooth scherm zal het afspelen van muziek door de controller hervat worden. AUX-IN: Afhankelijk van het door u aangeschafte systeem kan het ook mogelijk zijn om externe apparaten te middels de AUX-IN (kabel niet meegeleverd) met dit systeem te verbinden. Wanneer u het geluid van deze externe bron wil afspelen via het N-Joy Music Center doet u dit eveneens via het Bluetooth scherm. Wanneer u naar het Bluetooth scherm gaat, zal het spelen van muziek via de controller worden stopgezet en zal het systeem automatisch overschakelen naar de AUX-IN. Noot: · Een Bluetooth koppeling heeft altijd voorrang op een aangesloten apparaat op de AUX-IN. · Als de AUX-IN is aangesloten zal een Sound-Bar zichzelf nooit uitschakelen. Geniet van uw N-Joy Music Center en veel luister plezier! Download deze inbouwhandleiding zo beschikt u over alle informatie offline. Loopt u tegen problemen aan? Neem dan contact op.

Leave a Reply