Hotelkamer audio voorzien van Wifi of Bluetooth

Bent u van plan om uw hotelkamers te voorzien van kwalitatieve audio? Dan bent u aan het juiste adres. We nemen u mee in de gedachtegang van de gast, bespreken de mogelijkheden voor hotelkamer audio en leggen uit hoe het werkt. Zo maakt u de juiste afweging voor uw hotel zonder dat deze straks wordt overspoeld door verschillende muziekgenres van uw gasten. Het aanbod speakers voor audio in uw hotel kan namelijk naar wens worden beperkt. Bijvoorbeeld door het volume te maximaliseren maar ook door de bluetooth of wifi speakers per hotelkamer te voorzien van een unieke naam en wachtwoord combinatie. Met ons aanbod (waterdichte) speakers is er voor elke hotelkamer een geschikte speaker te vinden.

Uw gasten willen eigen muziek streamen via hotelkamer audio

De mobiele telefoon of tablet zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken ze voor van alles. Het is dan ook enigszins gek als we ze op vakantie, een weekendje weg of tijdens een zakelijke overnachting niet kunnen gebruiken zoals thuis. Dit blijkt ook uit een onderzoek uitgevoerd door ehotelier.com onder hotelgasten. Zo geeft ruim 75% aan dat ze graag via zijn/haar mobiele telefoon willen streamen naar een audio-bron aanwezig in de hotelkamer. Ofwel, ruim 75% wil graag dat er een audio-bron aanwezig is in de hotelkamer zodat ze via hun eigen mobiele telefoon zelfgekozen muziek kunnen streamen. Daarbij komt nog eens dat meer dan 50% aangeeft (ook) via de tablet te willen streamen en ruim 60% wil zijn of haar laptop kunnen koppelen aan een box aanwezig in de hotelkamer. Het belang van hotelkamer audio wordt dus steeds belangrijker. Maar er is een voordeel aan deze wens van de gasten, zo is bijna 70% bereid om € 3,50 tot € 5,50 per nacht meer te betalen voor een hotelkamer met bluetooth of wifi-audio.

Wifi of Bluetooth hotelkamer audio?

Als u het aanbod consumenten speakers met elkaar vergelijkt dan valt op dat er breed gezien twee type speakers worden aangeboden: Bluetooth en Wifi speakers. In een huiselijke setting, met meerdere speakers in verschillende ruimtes, worden Wifi speakers aangeraden. In een hotelkamer is dit echter anders, aangezien het niet mogelijk moet zijn om de speakers van de andere hotelkamers te bedienen. Daarom is het advies voor de meeste hotels om voor Bluetooth speakers te kiezen. AquaSound biedt bluetooth speakers die beveiligd worden met een unieke pincode, het bereik is tot wel 10 meter wat zelfs uit te breiden is tot 15 meter via de optionele ‘extension-kit’. Meer dan genoeg voor de gemiddelde hotelkamer.

Denkt u dat uw hotel juist gebaad is bij Wifi speakers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw situatie door te spreken. We denken graag mee om tot een passende oplossing te komen voor uw hotelkamers.

Zo werkt hotelkamer audio van AquaSound

We gaan er voor het gemak van uit dat Bluetooth speakers de beste keuze zijn voor uw hotel. Elke kamer krijgt een eigen Bluetooth audiosysteem welke custom-made wordt geleverd. Het installeren van hotelkamer audio is eenvoudig. Het instellen van de unieke pincode per kamer en een unieke naam/kamernummer hebben wij al voor u gedaan. U hoeft alleen nog maar het maximale volume in te stellen en dan is het Bluetooth audiosysteem klaar voor gebruik. Elke suite of kamer heeft uiteindelijk een gepersonaliseerd product. Hierdoor kan de gast zijn of haar devices enkel koppelen met het audiosysteem waarvan hij/zij de code weet.
Om overlast bij naastgelegen kamers te voorkomen kan het maximale volume worden gefixeerd. Of u deze nu wilt beperken op 50% of 80%, die keuze is geheel aan u. De gast zal nooit weten dat ze beperkt worden, terwijl andere kamers op deze manier nooit overlast ervaren. Zo kan er toch optimaal genoten worden van hoge kwaliteit muziek zonder dat het ten koste gaat van ervaringen van andere gasten.

Door gebruik te maken van Bluetooth hotelkamer audio blijft uw gast altijd ‘in control’. Ze hoeven geen nieuw systeem te leren kennen, maar koppelen eenvoudig het eigen device met de audio-bron om vervolgens via eigen APP’s naar muziek te luisteren. Onze speakers werken zowel met IOS, Windows en Android apparaten. Maximaal genieten voor uw klanten. En dat terwijl het installeren niet langer hoeft te duren dan 8-10 minuten. Een installateur draait er z’n hand niet voor om. Zo worden de installatiekosten tot een minimum beperkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier ons productaanbod speciaal gericht op hotelkamers.

crossmenu