Service Center

Service Center

Het kan zijn dat u na de koop van een product een vraag of probleem heeft, waar u antwoord op wilt. Om u zo snel mogelijk te kunnen helpen kunt u hieronder de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen en problemen die wij de afgelopen tijd hebben ontvangen. Staat het antwoord op uw vraag hier (nog) niet bij, vult u dan gerust het formulier (onderaan deze pagina) in waarmee u een service ticket aanmaakt. Kies alstublieft het product waar u een vraag over of probleem mee heeft:

Garantie bepalingen

De garantietermijnen van de verschillende producten kunt u terugvinden in het formulier hiernaast.

Bluetooth speakers /Bluetooth Versterkers

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de waterdichte Bluetooth speakers / Bluetooth audiosystemen:

Hoe groot mag de afstand zijn tussen mijn mobiele telefoon/tablet en de Bluetooth speaker/versterker?

De ideale afstand tussen de Bluetooth speaker/versterker versterker en uw mobiele telefoon/tablet mag maximaal zo’n 10 meter zijn. Dan kunnen wij een stabiele ontvangst/streaming garanderen. Zit er een muur tussen de speaker (of versterker) en uw mobiele telefoon, dan verkleint dat uiteraard de afstand.

Het geluid hapert en stokt. Ik krijg geen vloeiend liedje te horen, wat kan dat zijn?

Als de muziek hapert, of stokt, dan wel wegvalt, komt dit meestal door een te grote afstand tussen uw Smart-Phone en de speaker/Mini-Box. Het kan ook zijn dat metalen apparaten (wasmachines/radiatoren/aluminium plafonds) het bluetooth signaal tegenhouden.

We hebben meerdere mobiele telefoons in huis. Kunnen al deze mobiele telefoons gekoppeld worden via Bluetooth?

Ja dat kan , maar ze kunnen niet tegelijk verbonden zijn en muziek af spelen . Als persoon 1 stopt met muziek af spelen dan moet hij de Bluetooth verbinding met de Bluetooth versterker/speaker verbreken, deze blijft wel in het geheugen van de telefoon (en de bluetooth speaker) staan). Persoon 2 kan nu zijn mobiele telefoon verbinden met de versterker/speaker en zijn muziek ten gehore brengen.

Mag de Bluetooth Mini-box achter een aluminium plafond geplaatst worden?

Aluminium houdt het grootste deel van radiogolven tegen. U mag de Mini-Box achter een aluminium plafond plaatsen, maar dan adviseren we met klem om de (meegeleverde) antenne verleng set te plaatsen. Zo kan uw SmartPhone gemakkelijk en storingsvrij naar de Mini-Box streamen.

Kan ik meerdere speakers op de Mini-Box aansluiten?

Ja, dat kan (maximaal 2 sets). De speakers moeten dan wel serieel aangesloten worden op de Mini-Box. Het vermogen van de Mini-Box wordt hiermee gelijkwaardig verdeeld over 4 speakers.

N-Joy Badkamer Radio

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de waterdichte Badkamer radio (N-Joy Music Center):

17-12 2021: Landkeuze wordt niet getoond in 'Radio'

Het is bekend dat de controller bij ‘Radio’ de landkeuze, bij eerste keer aanmelden, niet toont.

Gevolg voor bestaande gebruikers: Geen gevolgen

Gevolg voor nieuwe gebruikers: Er kan op dit moment geen landkeuze gemaakt worden, waardoor de gebruiker niet verder kan om een radiostream te zoeken en op te slaan.

20-12-2021 Probleem verholpen

Probleem: Het geluid hapert en stokt. Ik krijg geen vloeiend liedje te horen, wat kan dat zijn?

Als de muziek hapert, of stokt, dan wel wegvalt, komt dit meestal door een te grote afstand tussen de N-Joy controller en Mini-Box. Beide apparaten communiceren middels Bluetooth met elkaar. Houd binnenshuis een afstand van zo’n maximaal 6-7 meter aan voor een goede communicatie. Het kan ook zijn dat metalen apparaten (wasmachines/radiatoren/aluminium plafonds) het Bluetooth signaal tegenhouden. Plaats de Mini-Box  dan ergens anders of gebruik de verleng antenne die standaard wordt meegeleverd bij de Mini-Box.

Probleem: Als ik een radio-station heb gekozen hoor ik geen geluid, wat kan dat zijn?

Het kan zijn dat er geen connectie is tussen de Mini-Box en de N-Joy controller. Dit zou kunnen komen doordat u al een ander apparaat (bv. uw iPhone) met de Mini-Box heeft gekoppeld. In dat geval dient u eerst de koppeling met uw iPhone op te heffen. De controller kan nu (automatisch) de verbinding weer tot stand brengen met de Mini-Box. Het kan ook zijn de de Wifi verbinding (tijdelijk) is weggevallen…contoleer de Wifi verbinding bij de button ‘Monitor’.

Probleem: Als ik een radio-station heb gekozen valt het geluid soms/geregeld weg. Wat kan dat zijn?

Een radio-stream kan soms kort even wegvallen, dit is meer uitzondering, dan regel. Valt het geluid van de radio te vaak weg, dan heeft dit veelal te maken met een slechte wi-fi verbinding. U kunt uw router op een ander locatie neerzetten, maar de beste oplossing is om een (draadloos) access-point in uw huis (op de eerste verdieping)  te plaatsen. Verbind de controller met dit nieuwe toegangspunt. Dit zal uw probleem veelal verhelpen.

* U kunt het AquaSound Wireless Acces-Point aanschaffen, welke eenvoudig (middels een App) met uw huisnetwerk verbonden kan worden.

Noot: Wi-Fi boosters of versterkers bieden geen oplossing, deze apparaten herhalen het originele signaal van uw router, maar halveren daarmee de snelheid. Een tussen-station dat meer lasten dan lusten brengt. Hier hebben wij minder goede ervaringen mee.

Probleem: De N-Joy controller start traag op, wat kan dat zijn?

Hoewel de N-Joy controller altijd aan mag staan, kan het voorkomen dat u deze opnieuw moet opstarten. Als dit opstarten langer dan 2-3 minuten duurt voordat u in het hoofdscherm van de N-Joy komt, is dit een teken dat de controler moeite heeft om de wi-fi te activeren. Dit komt voor bij controllers die nog op versie 4.0.0 ,  4.1.0 of 4.1.1 draaien. Versie 4.2.0 heeft een fix, die dit probleem verhelpt.

 1. U gaat naar instellingen/update. Hier kunt u de controller updaten naar versie 4.2.0. Kies ‘Updaten’
 2. Ga nu naar wifi en reset hier de wi-fi instellingen
 3. De controller start opnieuw op
 4. Ga naar instellingen/wi-fi en maak een nieuwe verbinding met uw huisnetwerk.
 5. Uw wi-fi verbinding is weer herstelt

Als u de wi-fi instellingen niet kunt resetten, dan kunt u 2 dingen doen:

 1. Ga naar wifi-fix, om de wi-fi instellingen van de controller te resetten. Volg de instructies.
 2. Of ga naar instellingen/fabrieksinstellingen herstellen in het N-Joy menu. In dit geval zal de controller een volledige reset uitvoeren.

Probleem: De N-Joy controller vindt geen wi-fi apparaten meer. Wat kan ik doen?

Dit probleem kan zich soms voordoen bij controllers die niet op de meest actuele software versie draaien. Versie 4.2.0 heeft een fix die dit probleem verhelpt. Omdat u nu niet meer ‘over the air’ kunt updaten naar versie 4.2.0, zal eerst de wi-fi weer herstelt moeten worden.

Ga naar wifi-fix om de wi-fi instellingen van de controller te resetten. Volg de instructies.

 • Kiest u voor een volledige reset van de controller, dan dient u de ‘first-time’ installatie te doorlopen (first-time code is 416833423).
 • Kiest u voor de Wi-Fi reset tool, dan volstaat het opnieuw instellen van de wi-fi in de N-Joy.

Hoe werkt de radio van het N-Joy Music Center?

Het N-Joy Music Center is uitgerust met Internet Radio. Dit houdt in dat er een WIFI signaal aanwezig moet zijn op de plaats waar u dit systeem gaat toepassen.

Heb ik een antenne nodig voor ontvangst van het radio signaal?

Nee, de N-Joy controller krijgt het signaal digitaal binnen (via Wifi). Een antenne (zoals bij analoge radio) is daardoor niet nodig.

Is de N-Joy controller waterdicht?

Ja, de controller is waterdicht (IPX5). U mag ‘m dus gerust mee onder de douche nemen of in het badwater laten vallen….geen probleem.

Hoeveel geheugen heeft de N-Joy controller?

Standaard is de N-Joy controller voorzien van 12 GB geheugen. Dit is voldoende voor het opslaan van zo’n 4000 liedjes. Er kan een Micro-SD kaart geplaats worden om het geheugen uit te breiden (maximaal 32 GB)

Mag de Bluetooth Mini-box achter een aluminium plafond geplaatst worden?

Aluminium houdt het grootste deel van radiogolven tegen. U mag de Mini-Box achter een aluminium plafond plaatsen, maar dan adviseren we met klem om de (meegeleverde) antenne verleng set te plaatsen. Zo kan uw SmartPhone gemakkelijk en storingsvrij naar de Mini-Box streamen.

Kan ik meerdere speakers op het N-Joy Music Center Center aansluiten?

Ja, dat kan (maximaal 2 sets). De speakers moeten dan wel serieel aangesloten worden op de Mini-Box. Het vermogen van de Mini-Box wordt hiermee gelijkwaardig verdeeld over 4 speakers.

Kan ik een speaker boven mijn douche of in een sauna monteren?

Ja, alle AquaSound speakers zijn geschikt voor boven de douche en sommige zelfs om in een sauna te monteren.

Badkamer TV's

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de waterdichte Badkamer TV's:

U geeft aan dat de AquaSound TV's echt waterdicht zijn. Maar hoe waterdicht is dat dan?

Met waterdicht bedoelen wij dat deze badkamer TV’s ongevoelig zijn voor water en vocht. De TV’s zijn ontworpen naar de richtlijnen van IP-certificering (International Protection). De Badkamer TV’s zijn getest en hebben het stempel IP-X5 gekregen. Hoewel de TV 12V is dient de voeding op de 230V aangesloten te worden. De voeding is niet waterdicht. De meegeleverde Media-box is niet waterdicht en dient op een droge, vochtvrije plaats gestationeerd te worden.

Kan ik de waterdichte TV's ook inbouwen in de muur van mijn badkamer?

Ja, AquaSound heeft diverse inbouw TV’s, specifiek ontworpen om in te bouwen in de muur van uw badkamer.

Kan ik de waterbestendige TV's in een sauna of stoomcabine plaatsen?

Nee, dat kan niet. De temperatuur van uw sauna of stoomcabine is te hoog en de TV kan daarom zijn eigen warmte niet meer kwijt.

Is de afstandsbediening ook waterdicht?

De afstandsbediening is spatwaterdicht en blijft zelfs drijven. Echter, het is niet aan te raden de afstandsbediening in/onder water te houden.

Hoelang is de kabel tussen de Media-box en de TV?

Deze kabel zit vast aan de TV en is 225 cm lang. Deze kabel kan niet verlengt worden.

Kan ik deze kabel door een standaard elektriciteit buis trekken?

Nee, hiervoor hebben we een platte doorvoerkoker (60×20 mm) in het programma. Deze koker is 2000 mm lang en kan eenvoudig in een muur weggewerkt worden. De stekker laat zich makkelijk door deze koker leiden. Deze stekker (die aan het einde van deze kabel zit) is 50 mm breed.

Hebben de TV's interne of externe speakers?

De AquaSound TV’s hebben verborgen speakers aan de voorzijde van de TV. Het is daardoor niet perse noodzakelijk om externe speakers aan te sluiten. Dit kan wel, maar hoeft dus niet. Indien u gebruik wilt maken van externe speakers, dan kunt u een keuze maken tussen de speakers uit het AquaSound assortiment. Deze speakers bouwt u eenvoudig in in uw verlaagde plafond.

Hoe gaan jullie om met 'dode' pixels in het scherm?

Het is erg vervelend om na ingebruikname erachter te komen dat er in het scherm 1 of meerdere dode pixels zitten. Eén dode pixel valt niet onder de AquaSound garantie. Echter, als u twee dode pixels binnen 2 weken na aankoop ontdekt, willen we de TV wisselen voor een nieuw exemplaar. Als 1 of meerdere pixels na verloop van maanden uitvallen of altijd aan blijven, valt dit niet onder de AquaSound Pixel policy.

Kan ik een speaker boven mijn douche of in een sauna monteren?

Ja, alle AquaSound speakers zijn geschikt voor boven de douche en sommige zelfs om in een sauna te monteren.

Kan ik digitaal TV kijken op de badkamer TV?

Ja dat kan. De TV is voorzien van een DVB-C tuner (ZIGGO; CI+ compatibel) en ook een DVB-C tuner (KPN Digitenne).

 

Aansluiten van een digitale decoder van uw provider kan bv via de HDMI ingang. Een SmartCard van Digitenne (KPN) kan rechtstreeks met een insteekmodule geplaatst worden in de Media-box die met de TV wordt meegeleverd.

Kan ik ook externe apparaten (aangesloten op de Media-Box) aansturen vanuit de badkamer?

Ja, HDMI apparaten die HDMI-CEC compatibel zijn, kunnen (met hun eigen afstandsbediening) via de Badkamer TV bedient worden. Het aangesloten apparaat moet dus wel HDMI-CEC ondersteunen.

Badkamer Speakers

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de badkamer speakers:

U geeft aan dat de AquaSound speakers echt waterdicht zijn. Maar hoe waterdicht is dat dan?

Met waterdicht bedoelen wij dat de waterdichte speakers absoluut ongevoelig zijn voor water en vocht. De speakers zitten in een kunststof behuizing en de luxere modellen hebben zelfs een aluminium speakergrill. Daarnaast is de conus van de speakers gemaakt van waterbestendige materialen, voor jarenlang luisterplezier. Daarnaast is er ook een speaker-set in het programma die stoom en temperatuur bestendig is.

Zijn uw waterdichte speakers ook vorst bestendig?

Jazeker, in het speakerpakket zitten ook een speakers-set die ook onder extreme omstandigheden, optimaal kan presteren. Dit is de Jazz extreme speakerset. Temperaturen van -20 graden Celcius tot +100 graden Celcius zijn geen enkel probleem voor dit model.

Kan ik een speaker boven mijn douche of in een sauna monteren?

Ja, alle AquaSound speakers zijn geschikt voor boven de douche en sommige zelfs om in een sauna te monteren.

Kan ik meerdere speakers op het N-Joy Music Center of het Bluetooth Music Center aansluiten?

Ja, dat kan (maximaal 2 sets). De speakers moeten dan wel serieel aangesloten worden op de Mini-Box. Het vermogen van de Mini-Box wordt hiermee gelijkwaardig verdeeld over 4 speakers.

Kan ik een van de twee speaker-snoeren inkorten of verlengen?

Ja, dat kan eenvoudig. Probeer de speakersnoeren (voor links en rechts) zoveel mogelijk in dezelfde lengte te houden. Grote lengte verschillen kunnen een volume verschil veroorzaken tussen het linker en het rechter kanaal.

Hoeveel Watt/Ohm zijn de speakers?

Alle AquaSound speakers zijn 8 Ohm. Het wattage verschilt per serie . Dit varieert van 35 tot 80 Watt. Voldoende om elke badkamer of keuken van prachtig geluid te voorzien.

Kan ik de speakers in een betonnen plafond installeren?

De speakers zijn gemaakt voor inbouw in een verlaagd plafond. Als u de speakers in gaat bouwen in een betonnen plafond dan dient u voldoende ruimte uit te sparen voor de klankkast (minimaal 10 liter). De ruimte achter een inbouw speaker (meer is beter) bepaalt de mogelijkheid tot bas vorming en uiteindelijk de klankkleur. Beter is om de speakers te plaatsen in een verlaagd plafond. De ruimte tussen vast plafond en verlaagd plafond is een ideale klankkast.

Service ticket aanmaken

Heeft u na het lezen van voorgaande Q&A's nog steeds niet uw antwoord gevonden, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Wij zullen uw vraag/probleem op werkdagen binnen 48 uur beantwoorden.

  Naam*

  Email*

  Adres en postcode*

  Woonplaats*

  Telefoonnummer

  Uw product*

  Waar heeft u het product gekocht?

  Aankoopdatum

  Omschrijf uw probleem

  Voeg eventueel een foto toe ter verduidelijking van uw probleem (maximaal 5 mb)

  Indien u nog garantie heeft op dit product zou u dan een scan van de aankoopbon kunnen bijvoegen (maximaal 5 mb)?

  Vul de onderstaande code in*
  captcha

  Velden met een * zijn verplicht

  By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.