Tv voor in de badkamer? Waterbestendig, wel zo handig

Er wordt wel eens gezegd dat er twee typen mensen zijn in de badkamer. Aan de ene kant staan de liefhebbers van de douche en aan de andere kant die van lekker lang badderen houden. Maar met een tv in de badkamer wordt volgens ons iedereen fan van het ligbad! Want hoe relaxt is het om uw favoriete programma’s, series of films vanuit een warm bad te kijken? Belangrijk is dan wel dat de tv waterbestendig is, in een vochtige badkamer zou een normale tv namelijk zo kortsluiting kunnen veroorzaken. AquaSound heeft daarom twee tv’s voor in de badkamer; de inbouw tv en de opbouw tv. Beide zijn volledig waterdicht (IPX 5) en bedoeld om zelfs in de vochtigste badkamers optimaal te blijven werken. Ook de afstandsbediening is compleet waterdicht en dus gewoon vanuit bad te gebruiken. In dit blog vertellen we waarom de AquaSound badkamer tv dé tv voor in badkamers is.

Waarom een speciale tv voor de badkamer

Naast dat een normale tv niet tegen de luchtvochtigheid in een badkamer kan, kunnen er meerdere problemen naar voren komen als u deze toch ophangt. Zo komt er op het scherm condens te staan door de vochtige lucht. Simpelweg doordat er een temperatuurverschil is tussen de warme lucht en de koude(re) tv. Maar ook de afstandsbediening kan de nodige problemen veroorzaken. Batterijen en water gaan namelijk niet samen, een normale afstandsbediening is dan ook praktisch onbruikbaar in de badkamer.

Al deze problemen worden opgelost door de Badkamer TV van AquaSound. De gehele behuizing van de tv is waterdicht (IPX 5), net als de afstandsbediening. Dankzij het verwarmde LED-scherm condenseert de tv niet meer en geniet u optimaal van de Full HD kwaliteit. En dat alles zonder in te leveren op functionaliteiten van de tv. Via de meegeleverde Media-Box heeft u beschikking over de gebruikelijke tv-aansluitingen (een CI-slot, 2x HDMI, 1x USB, Antenne aansluiting, VGA en Audio-out). Aangezien deze aansluitingen niet waterdicht gemaakt kunnen worden raden we aan de Media-Box weg te werken achter een valse wand of in een andere ruimte. Dankzij de Media-Box sluit u dus eenvoudig een Apple TV of Chromecast aan om te genieten van uw favoriete films of series in de badkamer op streamingdiensten als Netflix, Videoland, Amazon Prime of Disney+. De onderstaande video geeft een nog beter beeld van hoe de (inbouw) badkamer tv werkt.

Goed om te weten; sinds eind 2021 is de nieuwste uitvoeringen van onze badkamer tv binnen. Deze nieuwste uitvoering is SMART waardoor het nog makkelijker wordt om te streamen. De normale aansluitingen via de Media-Box blijven uiteraard aanwezig. Het nieuwste model is verder uitgebreid met de Smart-tv functionaliteit.

Opbouw of inbouw badkamer tv?

Een afweging bij het uitkiezen van een tv voor in de badkamer is of u deze wilt gaan inbouwen of opbouwen. Beide hebben voor- en nadelen. Zo kunt u de opbouw tv gebruiken met elke VESA-steun (200×200), zo creëert u een flexibel model dat afhankelijk van de VESA-steun gedraaid of gekanteld kan worden.

Het inbouwmodel is dan weer mooi weg te werken in de muur voor een strakke badkamer look. Dit biedt in de regel vaak ook een natuurlijke plek om de Media-Box in te bouwen op een veilige plek. Uiteraard wordt de inbouw badkamer tv geleverd met alle benodigdheden om deze goed en netjes in een valse muur te plaatsen.

Stream Netflix of Videoland of kijk uw favoriete (live) tv-programma’s

Met de AquaSound badkamer tv kijkt u eenvoudig naar de reguliere tv-uitzendingen. De tv is namelijk voorzien van zowel een ingebouwde digitale C-tuner als DVB-T2 tuner waarmee u eenvoudig digitale tv kijkt in de badkamer. Sluit de dag af met uw favoriete praatprogramma of kom juist lekker tot rust met een soap, sitcom of documentaire. Maar nog leuker wordt het als u bijvoorbeeld een Chromecast aansluit op de Media-Box. Zo bent u niet meer afhankelijk van live tv. Via de Chromecast streamt u eenvoudig de laatste Netflix, Videoland, Amazon Prime of Disney+ series en films naar de tv in de badkamer.

Benieuwd naar de AquaSound badkamer tv? Zoek een dealer bij u in de buurt om hem in het echt te zien of lees hier verder. Direct aanschaffen kan uiteraard ook via onze webshop.

crossmenu